Брутално! Циганин закла жена си с брадва в "Столипиново" (обновена)

Крими

11-12-2014, 17:27

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Според съседи на семейството, мъжът е бил под влияние на наркотици, буквално е отсякъл главата на съпругата си посред бял ден

Циганин е посякъл жена си с брадва след семеен скандал днес, научи ПловдивУтре. Драмата се е разиграла в семейното им жилище в гетото. Според официалната информация от полицията 21-годишна жена е починала след битов скандал в "Столипиново". Сигналът за случилото се е бил получен днес по обяд в 12.45 часа на спешен телефон 112 от съседи на двойката.

 Те съобщили, че на ул. "Батак" Я.С. /22 г./ бие жена си. Дошлите на място полицейски служители установили, че пловдивчанинът бил нанесъл удар с брадва по главата на съпругата си. 
Пострадалата била транспортирана в болнично заведение, където по-късно починала. Мъжът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл.115 от НК. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Жестокото убийство днес потресе дори обръгналите на всякакви зрелища обитатели на ромското гето, разказва подробности по драмата trafficnews.bg. Съседите на 22-годишния Янко и съпругата му Троянка са в шок от бруталното престъпление. Повечето от тях са видели посечената жена, докато лекарският екип качвал носилката в линейката. "Главата й висеше на парче кожа, буквално й я беше отрязал" разказва близък на семейството.

Според роднини Янко, който повечето хора наричат с турското му име Севги, е бил под влиянието на наркотици, когато е вдигнал брадвата. "Не беше на себе си , чухме го как крещи. Троянка пищеше" разказват комшии. Те се обадили на 112 , но когато полицията пристигнала , мъжът вече бил развъртял топора. Според близки на семейството убиецът бил наркозависим, виждали са го и да смърка , а също така и да се боде с хероин. Той няма криминално досие. Задържан е в Шесто районно, случаят е докладван на Окръжна прокуратура.

Янко и Троянка се оженили преди 3 години. Имат две малки деца.