Синът на Че Гевара стана туроператор

Най-малкият наследник на революционера отвори агенция за екскурзии в Куба

Куриозно или не, най-малкият син на революционера Ернесто "Че" Гевара отвори туристическа агенция в Куба, която предлага на клиентите мотоциклетни маршрути на Острова на свободата, пише "Всеки ден".

 "Подероса Турс" предлага пътувания с мотори "Харли Дейвидсън", "съчетаващи прелестите и разнообразните на пейзажи на острова и интимния контакт с част от историята на една уникална революция", пише в интернет сайта на агенцията.

 Маршрутът на предлаганите ол инклузив турове може да бъде променян в съответствие с желанията на клиентите. Ернесто Гевара, 49-годишен, е най-малкото от петте деца на прочутия аржентински революционер. Адвокат по професия, той оглави туристическия филиал на обществената компания "Ла Подероса", носеща името на британският мотоциклет "Нортън 500", с който Че е обиколил голяма част от Южна Америка между декември 1951 и юли 1952 година.

 Това пътуване, оказало се решаващо за осъзнаването му като революционер, е обезсмъртено във филма на бразилския режисьор Валтер Салес ("Мотоциклетни дневници", 2004 г.). В състава на агенцията "Подероса Турс" е и Камило Санчес, син на кубинския революционер Антонио Санчес Диас, "Маркос", спътник от последните дни на Че в Боливия, където двамата загиват през 1967 г..

 Предлаганите маршрути включват по-специално колониалната крепост "Ла Кабаня" в Хавана, превзета от Че Гевара през първите часове на революцията през 1959 г. , както и Санта Клара, град във вътрешността на острова, завзет от революционера през декември 1958, в който днес се намира мавзолеят, където почиват останките му.