Намаляват изпусканото количество за язовир "Копринка"

Продължава дарителската акция на БЧК за населението в Николаево

Днес изпусканата вода от язовир "Копринка" ще бъде допълнително намалено. Вчера количеството на изпусканата през изпускателите на язовира вода е било редуцирано от 100 на 74 куб. метра в секунда, съобщи вчера ръководителят на язовирния комплекс Стоян Георгиев. От тях по река Тунджа се изпускат 62 куб. метра в секунда, а по канала за Стара Загора се изпускат 12.

Техническият обем на язовира е 142 млн. куб. метра. В момента в язовира има малко над 133 млн. Притокът в язовира е 52 куб. метра в секунда.

От РЗИ призовават населението във всички засегнати населени места от наводненията в областта да не използват за питейно-битови нужди вода от местни водоизточници (кладенци).
Продължава дарителската акция на БЧК за събиране на дезинфектанти, бутилирана минерална вода, препарати за лична хигиена и консервирана храна за населението в Николаево. Най-голяма е нуждата от консервирана храна, като за тази цел от областния щаб започнаха разговори с представители на големите хранителни вериги в региона. В Николаево, съвместно с общински служители, се изготвят подробни списъци на нуждаещите се хора, за да не се допуска недобросъвестни граждани да получават помощи.