Социалистите избират лидер на местната организация, 8 са кандидатите

Мисия Пловдив

14-12-2014, 11:56

Снимка:

архив plovdivutre.bg

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Георги Гергов иска да е кмет на Пловдив

Георги Гергов: Бойко е силен човек

Председателят в оставка е сред номинациите

Социалистите в БСП-Пловдив гласуват за градски лидер на конференция днес, 8 души са номинирани за председателския пост. до избора се стигна след като Георги Гергов подаде оставка преди две седмици заради слабите изборни резултати.

Гост на конференцията е зам.-председателят на БСП Бойко Великов.

Номинираните за поста към момента са осем, но на самата конференция са възможни самоотводи, както и допълнителни номинации. С по една номинация са Ангел Батаклиев и Румен Григоров. Кирчо Атанасов е издигнат от три основни партийни организации, а Явор Гечев от четири. 14 са номинациите на Атанас Петков, който е подкрепен и от Обединението на жените социалистки в Тракия. Георги Йорданов е номиниран в 20 организации, а Илия Гатев - в 22. Председателят в оставка Георги Гергов е издигнат от 37 ОПО, а зад номинацията му застават и хоризонталните структури в Централен, Южен, Тракия и Западен.

Основните партийни организации и районните съвети имаха 14 дни, за да направят номинации за председател на пловдивската организация.

Великов коментира, че предизвиканият цикъл отчети-избори в няколко големи организации - Варна, Бургас, Хасково, Пазарджик, не е някаква наказателна операция, а възможност за стабилизирането им.

Делегатите ще гласуват на таен вот, но ако Конференцията реши, изборът на председател може да се проведе и явно.