Георги Гергов: Бойко е силен човек

Бойко не е изразходвана карта, а е силен човек и позициите на ГЕРБ не трябва да се подценяват

Не само ме учудва, но ме и притеснява това, че ще се регистрира нова лява листа, така ще отнемат гласове от БСП, коментира в интервю по Нова тв Георги Гергов по повод регистрирането на АБВ. Първанов ми е приятел, но не ме е канил при тях. 

“Това решение на Георги Първанов ме учудва и притеснява. Ивайло Калфин сам да си даде сметка, как така се оказва в друга листа, след като е бил водач на БСП. Все още не е загубено положението и можем да седнем на масата и да се разберем. Ще имаме много проблеми, ако се регистрира втора листа и тръгнат да правят партия. За мене не е ясно, какво се случва. Аз все още вярвам, че разговорите не са приключили. Мисля, че се тропат просто оръжия, в БСП има опитни политици и не трябва да допуснат такова нещо. Станишев е фактор в БСП и в ПЕС. Сергей е труден характер и не може така дистанционно да се управлява, както си мислите”, обясни сложната ситуация в партията Гергов.

Той подчерта, че Бойко не е изразходвана карта, а е силен човек и позициите на ГЕРБ не трябва да се подценяват, а да се анализират.

“Това, което се говореше, че ще е спихнат, не се случва. Всеки и Сергей бих посъветвал да седнат и да говорят с Борисов за България”, призова червеният лидер-милионер.

Гергов бе категоричен, че въпреки слуховете не фалира, а бизнесът му върви добре и дава хляб на 3000 работници.

“Не  хулете бизнеса, той е на изчезване в България, той не може да е изкупителната жертва на случващото се в страната”, настоява бизнесменът.