Четирима останаха в борбата за лидер на градската организация на БСП

Единият е оттеглилият се Георги Гергов

Четирима остават кандидатите за лидер на градската организация на БСП – Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. Това са Георги Гергов, Илия Гатев, Румен Григоров и Кирчо Атанасов. Останалите четирима кандидати, които бяха номинирани, си направиха самоотвод, съобщиха по време на почивката партийни членове. Всеки от претендентите за поста ще представи визията си за развитие на градската организация, след това предстои гласуване.

В продължение на три часа пловдивските социалисти са обсъждали резултатите от изборите на провеждащата се в момента градска конференция на БСП. Досегашният лидер Георги Гергов е бил подложен на унищожителна критика от някои от делегатите заради тежката загуба на БСП под тепетата, други пък са го подкрепили. Дългогодишната журналистка Пенка Калинкова в прав текст заявила, че заявката на Гергов за кмет на града ще се отрази пагубно на партията.

Очаква се след анализа и дебатите да се пристъпи към избор на лидер на БСП в Пловдив. Още в началото на конференцията самият гергов е предложил тази точка да бъде оттеглена от дневния ред, но 163-има от присъстващите са гласували против.

За първи път форумът е закрит за журналисти. Самите делегати се въздържат да дават коментари.

Преди конференцията Гергов заяви, че всичките му 7 конкуренти "стават за лидер на партията в Пловдив".