Пътят за Сливито е опасен, движението се отклонява по обходен маршрут

Наводненията разцепиха шосето на две

Пътят за село Сливито, община Маглиж, е опасен и движението се извършва по обходен маршрут. Това заяви областният управител на Стара Загора  Георги Ранов.

„Бедственото положение в община Мъглиж вече е снето. Пътят за село Сливито като цяло е проходим, но в няколко участъка продължава да пропада, вследствие на влагата. Бях разпоредил да се спре движението по него, защото преминаваха тежкотоварни автомобили от лесничейството, превозващи дървен материал”, обясни Ранов.

Заради наводненията пътят към с. Сливето, около компрометирания мост, буквално се е разцепил в протежение на 50 метра и разломът е над половин метър.

Едното платно е напълно неизползваемо и буквално се е сринало. Преминаването все още е възможно, но крие огромен риск, защото и другата част от пътя може да се срути, съобщи "Старозагорски новини".

Изготвен е констативен протокол от експертен екип за пропадналия участък.

На мястото патрулира екип на „Пътна полиция”, който отбива автомобилите по обходен маршрут. Пътят за село Селце е почистен и вече движението по него е нормализирано. Електрозахранването навсякъде е нормализирано, допълни Георги Ранов.