Втора балканска вицешампионска титла за Петър Евтимов

Той и Стоян Паскалев спечелиха трето място отборно „кумите"

Петър Евтимов от КК"Самурай" стана балкански вицешампион на „кумите" в кат. до 52 кг. при състезателите до 16 г. Той и Стоян Паскалев в състава на нац. отбор до 16 г. спечелиха трето място отборно „кумите" в конкуренцията на още 11 отбора, съобщи ИА Добруджа.
Петър Евтимов е балкански вицешампион и при 14-годишните. Надпреварата се проведе през май в Турция, после той навърши години и премина в по-голямата възрастова група, където също се нареди на второ място.
15 Балканското първенство за юноши и младежи се проведе през уикенда в зала" Арена Армеец" в столицата с участието на 900 състезатели от 12 държави, като в една категория са се състезавали не по-малко от 30 каратеки, съобщи за радио Добруджа сенсей Димитър Христов. КК Самурай е бил представен от 5 състезатели. Георги Брайков е пети в кат. до 76 кг. „кумите", а Пеньо Пенев и Радослав Христов – отборно „ката" също са пети.
Официални гости на първенството са били президентът на Световната карате федерация Антонио Еспинос от Испания, министърът на спорта Красен Кралев, както и председателят на БОК Стефка Костадинова.