Бургаските каратеки на „Киокушин Спирит” се завърнаха с купи от Полша


Бургаските каратеки на „Киокушин Спирит” се завърнаха с купи от Сосновиек, Полша. Отборът на БКА (ИКО България), съпроводен от Световните Шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, взе участие на – Европейското първенство за мъже и жени на без-категории, Европейско първенство за юноши, девойки и ветерани, Европейско първенство по ката. Двудневното мероприятие стартира на 29-ти ноември с Първенството по ката, на което българският отбор спечели при девойките по един сребърен и бронзов медал:
- Симона Стоименова – 2-ро място
- Мария Маринова – 3-то място
Състезанието продължи с двубои при юношите, девойките и ветераните.
Симона Стоименова, която се класира 2-ра на ката, триумфира на кумите при девойки 14-15г., като победи убедително в четири срещи и спечели Европейска титла за отбора. Зорница Костова от своя страна се класира 2-ра при 16-17 годишните, загубвайки след едно продължение на финала от представителка на Русия. Бронзови медалисти са Радослав Нешев (Киокушин Спирит“-Бургас) – при юноши 16-17г. и Деян Станев – при ветераните.
Вторият ден на Европейското Първенство продължи със същността му, а именно с двубоите при мъжете и жените на без-категории, където Българският отбор имаше по един участник. Призовете за нашите състезатели от предишния ден на състезанието се увеличиха.
Кирил Боев победи две срещи в редовното време срещу съперници от Англия и Италия и загуби 3-та среща от представител на Русия.
Събина Жекова (Киокушин Спирит“-Бургас) бе най-леката състезателка в Първенството за жени (54 кг), но това не й попречи да победи 1-ва среща с 21 кг по-тежката състезателка от Унгария. На осмина-финал нашата състезателка загуби след едно продължение от бившата Европейска Шампионка - представителката на Полша.
Възпитаниците на Шихан Костов се класираха на 7-мо място съответно при мъжете и жените в това престижно Първенство.
Шихан Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова бяха част от съдийския състав на Първенствата, като Шихан Емил Костов бе главен рефер на финалните срещи.