Камери на СКАТ ще пазят Дебелт от циганите


Лидерът на НФСБ и водач на партриотите Валери Симеонов е предложил помощ на полицията и община Средец срещу ромските набези в Дебелт. Той е предложил да осигури камери, които да опашат цялото село. Чрез видеоконтрола ще бъдат държани под око всички мургави крадци в махалата, които теророзират от години селото. Предложението на патриотите е внесено до община Средец и до ОД на МВР. Валери Симеонов е обещал още и финансова помощ, за да се подменят изпотрошените улични лампи. Най-много обири и нападения стават по тъмно в неосветените улички.
Депутатите от Патриотичния фронт обявиха днес, че се заемат сериозно с инцидента с изнасиленото дете в Дебелт. Групата пристига в селото и ще се срещне с местните жители. Народните представители от коалиция „Патриотичен фронт“ се срещнаха още с кмета на Дебелт Иванка Ангелова и кмета на Средец Иван Жабов във връзка с безредиците в бургаското село през последните дни, предизвикани от циганска престъпност.
Депутатите от Патриотичния фронт настояват в Дебелт да бъде осигурено постоянно присъствие на униформени полицаи, които да пазят хората от ромския терор.