Виенският класически оркестър с два концерта в Добрич

Огромен интерес от добричлии

В последния ден от турнето на Виенския класически оркестър ще изнесе два концерта в Добрич тази вечер. Концертите са от 18 и 20 часа в органова зала „Добрич”.

Всеки оркестър има своите отличителни белези. Всеки диригент е една малка музикална вселена, с която по време на концерт се сливат всички музиканти и публиката. Виенският оркестър Виена Класик Оркестра е създаден от млади и вдъхновени творци, с различни националности и с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на класическата музика. Всички тези таланти са завършили във Виена и са свирили както във Виенската филхармония, така и в по-малки оркестри по цял свят.

VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят. Програмата на концертите се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората – с творби на Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Интересна комбинация между традиционно и съвременно.