Съдът гледа жалбата на мъжа, който обезглави жена си в Столипиново

В четвъртък, 18 декември от 10 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на Янко Й. срещу взетата му от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.116 ал.1 т.6 от НК, затова че на 11.12.2014 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил съпругата си Троянка Й., като деянието е извършено с особена жестокост.

21-годишната жена почина след като мъжът й насече главата с брадва в кв. „Столипиново”. Сигналът за случилото се беше подаден от съседи на двойката.  Дошлите на място полицейски служители установиха, че пловдивчанинът нанесъл удар с брадва по главата на съпругата си и направо й е пръснал мозъка.

Изпадналата в мозъчна смърт жената беше откарана в пловдивската университетска болница "Св. Георги", но след десетина минути почина. Била е с три много тежки рани на главата от острието на брадвата. Мъжът беше задържан за 24 часа, образувано бе досъдебно производство по чл.115 от НК. Една от версиите, по които работи полицията е, че ревността на Янко е довела до скандал и убийство.

Янко и Троянка имат две невръстни дечица, оженили се преди 3 години.