Раднево и Николаево остават в бедствено положение

Кметът на Мъглиж настоява за евакуация на жителите на Сливито

Екипи на РД ПБЗН Стара Загора и Втора механизирана бригада продължават да отводняват къщи и дворни места в село Нова махала в присъствието и със съдействието на кмета. Екипи на Червен кръст продължават да раздават помощи.
Обявеното бедствено положение на територията на общините Николаево и Раднево все още е в сила, съобщават от Областния кризисен щаб.
Междувременно стана ясно, че кметът на Мъглиж Господин Господинов настоява да бъдат евакуирани жителите на село Сливито. Причината е разрушен от пороите около 100 м асфалтов път и компрометирани два моста, което прави невъзможна доставката на хляб до къщите високо в планината. Движението по пътя с. Ветрен – с. Сливито се осъществява само в едната лента, заради пропадане.
Иначе пътищата в областта са проходими и движението по тях е нормално.
17 млн. кубически метра вода е свободният обем на язовир Копринка към 17.12.2014 г. Притокът в язовира е 19,7 кубически метра в секунда. Разходът е общо 25,73 кубически метра в секунда, като по река Тунджа се изпускат 13,73 кубически метра в секунда, а по канала за Стара Загора - 12 кубически метра в секунда.
Няма населени места на територията на област Стара Загора без вода и електричество.
Най-голямо е количеството на валежите в община Опан - 10 л./кв.м. В общините Опан и Гурково има гъста мъгла. На водачите на МПС се препоръчва внимателно шофиране и безрискови маневри.