МВР: Петко Сертов е в Гърция

Мъж, отговарящ на неговото описание е засечен от камери на ГКПП Кулата на 5 декември

МВР оповести къде е засичан Петко Сертов за последно. Петко Сертов е имал лични и служебни причини да отиде в Гърция, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на брифинг, пише „24 часа“.

Петко Сертов е знаел, че е заснет от камерите на границата с Гърция и не се е криел. От МВР заявиха, че са почти 100% сигурни, че Сертов се намира в Гърция. 

До момента разследващите нямат никаква представа каква може да е причината за изчезването на бившия шеф на ДАНС. Установено е със сигурност, че Сертов е разполагал с 4080 евро в кеш, обменени на 5 декември. Той не е взел никакви банкови карти в себе си и не е установено движение по сметките му.

МВР има обосновано предположение, че Сертов е отишъл в Гърция на 5 декември. Мъж, отговарящ на описанието на Петко Сертов, е бил засечен от камери на ГКПП Кулата около 18:30 ч. на 5 декември. Той е пристигнал на пункта с автомобил, отговарящ на описанието на колата, с която Сертов се знае, че се придвижва. На пункта мъжът е пазарувал от безмитните магазини, след което се е качил в автомобила си и е тръгнал към Гърция. От записа се вижда, че е бил сам.

До момента са разпитани 27 души от близкия кръг на Сертов, сред които приятели, роднини и бизнес партньори, които свидетелстват, че той не е имал конфликти или противоречия, заради които да е станал обект на престъпление.

Според близките на ексшефа на ДАНС обаче той нито е споменавал нещо за Гърция, нито е имал повод да пътува за южната ни съседка. До момента семейството му не е декларирало отказ издирването да бъде прекратено.

От полицията съобщиха какво знаят за бившия председател на ДАНС минута по минута в деня, когато той изчезва – на 5 декември.

8,44 – Влиза в сградата на фирмата, където работи като консултант
9,12 – Напуска сградата
14,55 – Излиза от дома си на бул. Скобелев
15,06 – Тегли пари от банкомат на банка и ги обменя в съседното чейндж бюро
15,15 – Засечен да се движи пеша по бул. „Витоша“
15,16 – Качва се на сребристия Опел, оставен на паркинга до Малкото НДК
15,20 – Потегля с автомобила към Южния парк
18,01 – Колата е засечена на входа на Петрич от откъм село Рибник