Ралица Добрева с поздравителен адрес до читалище "Ракитин"

Плевенското читалище празнува 45 години от създаването си

Областният управител на Плевен Ралица Добрева изпрати поздравителен адрес по повод 45 годишнината от създаването на плевенското читалище „Ракитин”.

„Достойни за възхищение са усилията на преподавателите в школите на читалище „Ракитин”, които с много любов, търпение и професионализъм вдъхват нов живот на българския народен танц, на приложните и изобразителни изкуства. Прекрасно е, че чрез заниманията в тях се стимулира творческият начин за изразяване на децата посредством танците, а уроците по карате възпитават постоянство, дисциплина, уважение и целеустременост”, се казва в поздравителния адрес.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева отбелязва още, че за децата от плевенския квартал „Сторгозия” читалище „Ракитин” е мястото, където срещат предизвикателството да съзидават, да творят, да каляват своя дух и воля. В него много често и възрастните намират пристан на своите емоционални и културни търсения.

В поздравителния адрес до читалище „Ракитин” госпожа Добрева пожелава на ръководството и преподавателите в школите да съхранят своя хъс, да продължат с благородното си дело и да се радват в следващите поне 45 години на същата топлина от деца и възрастни.