Строят израелска болница в Бургас?

Кметът Николов лобира единият от четирите онкодиспансера да е тук

Супермодерна израелска болница за онкологични заболявания може да бъде изградена в Бургас. Това стана ясно днес по време на посещението на израелския посланик Шаул Камиса Раз в морския град.
По време на визитата дипломатът сподели, че Израел ще изгражда и оборудва общо четири модерни онкологични центъра в България, два от които ще са в София. В тази връзка кметът на Община Бургас Димитър Николов на секундата лобира и положи усилия да привлече инвестицията. Градоначалникът прикани Н.Пр. Шаул Камиса Раз да съдейства единият от останалите два онкологични центъра да бъде изграден в Бургас. „Послъникът е голям приятел на града ни и винаги е готов да помогне”, каза още г-н Николов.
Н.Пр. Посланика на Израел Шаул Камиса Раз, обяви че предстои побратимяване на гр. Бургас с израелския град Хамиса с цел задълбочаване на доброто сътрудничество в областите на здравеопазването, туризма, културата и др.
Вечерта всички заедно ще запалят четвъртата свещ за почитания еврейски празник Ханука, като преди това този ритуал е извършен в София, Пловдив и Стара Загора.
Посланикът Шаул Камиса Раз заяви, че има реален интерес на предприемачи от Израел, които искат да развиват бизнеса си в Бургас и региона. Областите, в които той определи инвестиционния интерес, са здравеопазване и туризъм. Образование е другата област, в която са създадени добри практики. Вече се работи по съвместни проекти между университетите в Бургас и Хайфа, за да могат израелски студенти да учат в Бургас и други български градове и обратно.