Любен Дилов-син става говорител на БДЦ

Партията ще свика общ делегатски форум през февруари догодина

На общо заседание на коалиционния съвет и ръководството на парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ) за говорител на групата бе избран Любен Дилов-син.

"Съобразявайки се с факта, че през последните два месеца председателят на партия "България без цензура" господин Бареков зачести с изявления от името и вместо парламентарната група на БДЦ, ние избираме за говорител на групата от партии в коалицията господин Любен Дилов-син", се казва в прессъобщението на коалицията, цитирано от Дарик.

„Коалицията се ръководи от Коалиционен съвет и взима колективно и равнопоставено общи решения, които за напред ще огласява през говорителя си и през ръководството на парламентарната си група, когато тези решения засягат законодателната дейност. Ние не оспорваме правото на г-н Бареков на лично мнение, просто той не говори от наше име, се посочва още в документа“, заявяват още от партията.

БДЦ също така са взели решение през февруари 2015 г. да свикат общ делегатски форум на партиите, съставляващи коалицията, на който да препотвърдят приоритетите си от предизборната кампания и да очертаят правилата и критериите за разширяване на БДЦ за предстоящите местни избори.

"В бъдеще не смятаме да влизаме в какъвто и да е режим на обяснения с членове на коалицията Български Демократичен Център, извън органите на коалицията - Коалиционен съвет и парламентарна група. От господин Бареков очакваме да се съобразява с правилата, които сам е подписал и да продължи да бъде достоен представител в Европейския парламент, съобразно резултатите от изборите, за успеха на които всички заедно положихме големи усилия", заявяват още от коалицията.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен