433 топли обяда раздадоха в коледната си инициатива "Истината за Стара Загора"

Акцията се проведе с помощта на десетки старозагорци

Приключихме съвместната ни инициатива „Съботна благотворителна кухня“, съобщи в социалната мрежа Йордан Йорданов, администратор на фейсбук групата "Истината за Стара Загора", които инициираха благотворителната акция.
За трите съботи бяха осигурени и раздадени 433 топли обяда. Акцията започна на Никулден, 6 декември и продължи до тази събота. Храната беше раздавана на социално слаби, пенсионери и хора с увреждания пред църквата "Свети Димитър" в Стара Загора.
В края на акциите ни в „обектива“ на благотворителността изглеждаше малък, за да побере всички, които дадоха сърце, душа, време и средства, за да се случи това добро дело. Ние можем да дадем, да подарим само това, което притежаваме. Човек дарява, защото обича и съчувства, каза още Йорданов. Тази наша идея се осъществи с помощта на всички вас. Вие участвахте и направихте щастливи и значими дори и за кратко, всички онези хора - забравени и пренебрегнати от държавата, институции и близките си. Благотворителността е интимен акт. Господ помага на всички, които помагат на другите хора. Идеята на групата ни е да призовем повече хора, които да се присъединят към хуманното начинание „Съботна благотворителна кухня“, с надеждата да я разпространим и повече хора да се включат в нея за в бъдеще, призова още Йордан Йорданов и благодари на всички участници.