Бургаска гордост: На 15 години Кристиян Станков е световен шампион

Бургас Лайф

22-12-2014, 10:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаските каратеки на „Киокушин Спирит” се завърнаха с купи от Полша

Нашите състезатели по киокушин грабнаха златото в Москва

Бургаските състезатели Кристиян Станков на 15 години, категория до 65 кг и Габриела Мирчева на 16 г. спечелиха шампионски титли на Световното първенство по карате киокушин. Надпреварата се проведе на 20 и 21 декември в руската столица Москва.
Младите ни таланти грабнаха златото, надделявайки над състезатели от Япония, Русия, Иран и др. Кристиян показа мъжество и сила на духа, като се пребори с четирима от най-добрите световни състезатели. 
Другата бургаска състезателка - Моника Димитрова се окичи с бронзов медал, като по този начин потвърди класата и направи успеха на бургаската школа "Самурай" още по-голяма.
Отборно националният отбор на България завърши на трето място в света след Русия и Япония. Треньори на националите са Живко Андреев и Иван Иванов, а национален представител за киокушин кан в България е сенсей Николай Рачев. Тримата са изключително горди с представянето на своите възпитаници.
В Москва участваха 300 бойци от 35 страни сред които Русия, Япония, САЩ, Южна Корея, Нова Зеландия, Австрия, Полша, Румъния, Сърбия, Иран и други. Световното първенство в Москва беше за юноши и девойки. Българският национален отбор бе от 13 състезатели.