Почти 3 тона хартия предадоха от НАП Стара Загора за рециклиране

За година са спасили от изсичане 29 дръвчета

1 тон употребявана хартия бе предадена и транспортирана към завода за рециклиране в Пловдив. Събраното количество е резултат от разделното събиране на хартия в Приходната агенция в Стара Загора за последните три месеца.

За изминаващата 2014г., са предадени за рециклиране общо 2.8 тона хартия, съобщават от териториалното поделение в Стара Загора.
Три години след старта на „Зелената” кампанията на НАП за разделно събиране на отпадъци, старозагорският Офис на НАП е предал над 12 тона хартия за рециклиране, или над 125 спасени дръвчета.
Под мотото „Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте”, във всеки Офис на НАП, са поставени контейнери (изработени също от рециклирана хартия) за изхвърляне на употребявана хартия. Събраните количества се извозват директно за рециклиране в специализиран завод.
„Зелената” кампания на Агенцията за приходите успя да изгради корпоративна и социална отговорност у служителите за опазване на околната среда. През 2015г. предстои и въвеждане на „Зелена програма” в НАП насочена към екологичната ефективност – адекватно използване на ресурсите и отговорно отношение към околната среда.
От НАП припомнят факти за рециклирането: 1кг. рециклирана хартия спестява ползването на 32 литра питейна вода.; 1 т. рециклирана хартия спасява от отсичане 13 дръвчета. Хартията може да се рециклира от 5 до 7 пъти, след което се разпада.