Сериозен успех за Аршинкова в Истанбул

16-годишната пловдивска тенисистка влезе в основната схема на турнира

16-годишната Петя Аршинкова се класира за основната схема на тенис турнира в Истанбул, който е с награден фонд 10 000 долара. Пловдивчанката разби с 6:1, 6:0 унгарката Алекса Пирок, с което записа втора победа в квалификациите.

В първия кръг талантливата състезателка на Локомотив (Пд) също не срещна особени затруднения и надигра с 6:1, 6:4 корейката Союн Парк.

Следващата съперничка на Аршинкова ще бъде една от най-добрите турски тенисистки и поставена под номер 4 в схемата Ипек Сойлу. Двете играха една срещу друга по-рано през годината на турнир в Анталия, когато туркинята постигна убедителен успех с 6:1, 6:1.

И другата българка, която ще играе в основната схема в Истанбул, ще има за съперник представителка на домакините. Диа Евтимова е поставена под номер 2 и в първия си мач излиза срещу получилата „уайлд кард“ от организаторите Ясемин Ада Бору.

Евтимова ще участва и в турнира на двойки, като нейна партньорка ще бъде Мелис Сезер (Тур). Двете са поставени под номер 1 и почиват в първия кръг.