В Нова Загора откриха площад "Журналист"

Тук се намират офисите на всички медии в града

По предложение на Дружество Нова Загора при Съюза на българските журналисти, Общинският съвет в Нова Загора на свое заседание от 16 април 2014 г. взе принципно решение за именуване на площад "Журналист" в град Нова Загора.
Днес идеята бе реализирана, като площад "Журналист" беше тържествено открит в присъствието на Светла Стоянова и Ивайло Енев, заместник-кметове на Община Нова Загора; общински съветници; представители на местни медии, съобщиха от общината.
Монтирана бе указателна табела на сградата на Дома на културата с надпис "Площад "Журналист", надморска височина - 131.08 м".
На най-новия площад, носещ името "Журналист", се намират офисите на всички медии в Нова Загора, Дома на културата, банкови офиси, заведения за бързо хранене, кафенета. В непосредствена близост са и централният градски площад "Свобода" и Историческият музей.
Решението за първия извън столичен площад "Журналист" в България, беше оценено по достойнство и от УС на СБЖ, и от цялата гилдия.
По повод 170 години от създаването на българската журналистика и 120 години от началото на организираното журналистическо движение в България Съюзът на българските журналисти удостои Общинския съвет в Нова Загора с Почетна грамота и Плакет, на церемония в салон "Журналист" на СБЖ, на 11 декември 2014 г.