В Николаево отмениха бедственото положение

11 дни общината бе в извънредна ситуация заради наводнението

Екипи на РДПБЗН Стара Загора продължават да отводняват къщи и дворове както в с.Нова Махала, така и в кв.Възраждане на гр.Николаево, уведомяват от общината.
Комисия, назначена със Заповед на кмета на общината вече седмица прави оглед и оценка на щетите на пострадалите от наводнението къщи. Почти всичко в дворовете е унищожено, а хората не са застраховали до сега имуществото си.
Екипи от доброволци на БЧК от Николаево и Стара Загора продължават да оказват помощ и подкрепа на пострадалите в Николаевската община.
Денонощно екипи на МВР охраняват в с. Нова махала, както и следят за реда в двете общински сгради в Николаево, където е подслонено евакуираното население, част от което се завърна по къщите си.
Експерти от Напоителни системи направиха оглед в района на скъсаната дига на р. Тунджа в местността „Сини вир” в близост до с. Нова махала и ще изготвят предложение за конкретни мерки за отстраняване на проблема.
От 18.12.2014г. започна изграждане на предпазна дига в района на разлива на р. Тунджа довела до наводнението в с.Нова махала, като предстои подготовка на документи за кандидатстване пред Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за осигуряване на средства за изграждането на дигата.