Хасково: Над 4000 лева събраха на Коледния благотворителен базар

Сумата е за лечението на 4-годишно дете от Димитровград

Традиционният Коледен благотворителен базар, организиран от Областна администрация Хасково и Регионален инспекторат по образованието, събра сумата от 4142 лв. за лечението на 4-годишния Александър Николаев Господинов от Димитровград.

Точно в 16.30 ч. кутията с даренията от гражданите бе отворена от комисия в Областна администрация Хасково. Сумата ще бъде преведена утре по дарителската сметка на детето, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.
Областният управител Добри Беливанов благодари сърдечно на всички, които се включиха в благородното начинание. „Трудът на талантливите деца и добрите сърца на дарителите ще помогнат на едно малко момченце да има щастливо и усмихнато детство“, каза г-н Беливанов.
На шестия поред традиционен Коледен базар участваха рекорден брой училища – 36 от цялата област. От благотворителния търг кметът на Димитровград Иво Димов се сдоби с тениска на Григор Димитров за сумата от 300 лв. и баскетболна топка на Баскетболен клуб „Хасково 2012“ /лидер в женската НБЛ/, на която са подписите на всички действащи състезателки, треньори и екип на тима. За нея г-н Димов наддава до 500 лв. Представител на фирма „Волф“ спечели състезателния потник на баскетболната звезда Уолтия Рол, която в момента е състезател на „Минесота“, а до миналия сезон бе в женския баскетболен клуб „Хасково 2012“, за сумата от 400 лв. Народният представител Евгения Ангелова наддава до 500 лв. за детски спортен екип, предоставен също от баскетболния тим.
В базара се включи индивидуално и 10-годишната Нели Делева от Хасково, която бе изработила благотворително коледни картички. Малкото момиче седя до последната минута на базара, а нейните картички бяха почти всички продадени. Нели бе написала и трогателно писмо до семейството на Алекс. „И аз, и всички ние сме убедени, че следващата година Вашето дете ще тук, в залата, ще е по детски палаво, жизнерадостно и най-вече – оздравяло“ – това е част от писмото на Нели, което тя прочете пред гостите на базара. Алекс се нуждае от няколко операции, за да може да проходи.
„Доброто ще спаси не само света, доброто ще спаси самите нас и ще ни покаже, че няма нищо по-хубаво от това да направиш другите щастливи, да помогнеш, да протегнеш ръка. Днес ние ще направим това за едно малко дете“, каза г-н Беливанов и пожела на всички „топли, светли и усмихнати празнични дни“.