Кунева: Реформаторският блок е много полезен партньор

Да се направи един стабилен мандат за ГЕРБ е точно толкова важно, колкото и за РБ

В Реформаторския блок имаме цели и ще ги отстояваме. Искаме да бъдем чути. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева пред bTV.

„Смятам, че РБ е един много полезен партньор, защото казва ясно какво мисли и се отнася с необходимата доза съмнение в едно решение, взето в последния момент без по-широко обсъждане, както е с пенсионните фондове“, допълни тя.

„Когато РБ каже, че не може никога повече да не може да се разчита на втория стълб на осигуряването, това е нормално, за да се разбере от хората какво става, така спечелиха и двете страни“, смята Кунева.

„Нямам никакви колебания за пътя, по който сме поели до момента, в който дава добри плодове за българската държава, подчерта тя на въпрос за бъдещето на коалицията”, допълни Кунева и подчерта, че работи много добре с колегите си от икономиката, от вътрешните работи, от здравеопазването и почти с всички останали.

„Да се направи един стабилен мандат за ГЕРБ е точно толкова важно, колкото и за Реформаторския блок“, посочи вицепремиерът. Тя даде за пример Меркел, която управлява само в коалиция.