24 декември: Добрата Молитва

Хороскоп

24-12-2014, 01:35

Снимка:

личен архив

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

22 декември: Ново Слънце, нова Луна, ново, по-светло утре

23 декември: Естествен порядък

Появата на първия Лунен сърп дава знамение за целия месец. Новата Луна изгря заедно с Венера в златния път на Слънцето при силен северозападен вятър. Показа се високо и се виждаше целия диск: месецът ще бъде силен, чист и благоприятен.

Лунният сърп вече изгря, с добра поличба от Венера и днес е първият лунен ден, чийто символ е светилникът. Той благоприятства всички нови начинания, планове, проекти и дела, на които можем да поставим успешно начало чрез мисловна концентрация, визуализиране на желаната цел и резултат и обмисляне на стратегия за тяхното осъществяване. Въздържайте се от конкретни действия и постъпки обаче. Силата на този ден е в мисълта и в концентрацията на желания и намерения. Ако отложите начинанията и се съсредоточите само върху тяхното планиране, мислите ви ще оставят отпечатък в астралния план и в последствие намеренията ни могат да се развият от само-себе си, понякога дори без вашата намеса. Мислите днес се материализират, затова внимавайте - мислете само за онова, което искате да видите въплатено в живота си.От изключително значение е да запазим вътрешна самоувереност и устойчивост на намеренията си. Необходимо е да отхвърлим всякакви колебания и съмнения, относно постигането на желания резултат. Съмненията ще саботират начинанията.

Всичко което получим днес, или към което случайността ни насочва, трябва да приемем с благодарност, като дар от съдбата. Той със сигурност ще ни послужи в бъдеще, дори и в момента да ни се струва ненужен .  Подаръците всъщност ще бъдат не само под коледната елха, а буквално на всякъде. Най вече в "случайните" знаци от съдбата. 

Не бива да прекарваме този ден в усамотение, но ако това все пак се случи, следва да го посветим на личното си развитие и себе-усъвършенстване. Денят е идеален  за възстановяване  на преустановени в миналото контакти и връзки и преодоляване на междуличностни противоречия. Не бива да нарушаваме хармонията през този ден с груби действия и негативни мисли, което някак си се подразбира в навечерието на Рождеството. Синхронична подкрепа от Вселената получаваме и в случай, че решим да проявим любов към себе си и околните и да последваме вътрешната си потребност от равновесие и мир с жестове на милосърдие и състрадание. Очевидно ни очаква една истинска Вълшебна нощ. Нека тя запали светилника в душите ни! Добре е да я подкрепим с молитва.

Аз избирам тази:

Добрата молитва

Господи, Боже наш, благи и небесен Баща, който си ни подарил живот и здраве, за да Ти се радваме.
Молим ти се, изпроводи ни Духа Си, да ни пази и закриля от всяко зло и лукаво помишление.
Научи ни да правим Твоята воля, да осветяваме Твоето име и да Те славословим винаги.
Осветявай духа ни, просвещавай сърцето и ума ни, да пазим Твоите заповеди и повеления.
Вдъхвай в нас с присъствието Си чистите Си мисли и ни упътвай да Ти служим с радост.
Живота си, който посвещаваме на Тебе, за доброто на нашите братя и ближни, Ти благославяй.
Помагай ни и ни съдействай, да растем във всяко познание и мъдрост, да се учим от Твоето Слово и да пребъдваме в Твоята Истина.
Ръководи ни във всичко, което мислим и вършим за Твоето име, да е за успеха на Царството Ти на земята.
Храни душите ни с небесния Си хляб, укрепявай ни със силата Си, за да успяваме в живота си.
Като ни даваш всички Твои благословения, приложи и любовта Си, да ни е вечен закон.
Защото на Тебе принадлежи царството, силата и славата завинаги.
АМИН.