Петко Сертов знаел, че е издирван

Когато гръцката полиция тръгнала към въпросния хотел, Сертов вече бил напуснал

Петко Сертов е напуснал хотела си в Атина на 21, а не на 22 декември. Това съобщи кореспондентът на Нова телевизия от Атина Бойка Атанасова, която е разговаряла с рецепционистката на хотела. Същата служителка е регистрирала бившия шеф на ДАНС при пристигането му и затова е уверена, че е той.
Според разказа на рецепционистката, Сертов вероятно е знаел, че е издирван. Той е ползвал компютър с интернет на рецепцията, като се предполага, че е следил какво се пише за него.
Сертов е бил спокоен, говорил е на английски и перфектен гръцки с персонала и други хора, без да се уточнява точно какво.
Когато гръцката полиция тръгнала към въпросния хотел, Сертов вече бил напуснал. Хотелът, който е клас „Б“ - по-ниска категория, се намира в емигрантски и работнически квартал, който се ползва с лоша слава. Предполага се, че бившият шеф на ДАНС се е надявал, че заради ниската категория на обекта няма да бъде локализиран толкова бързо.
Сертов не е пристигнал с автомобил. От гръцката полиция предполагат, че е дошъл с влак, още повече, че гара Лариса се намира точно срещу хотела му.