Деца зарадваха деца в Сливен за Коледа

В ежегодната благотворителна кампания на Младежкия червен кръст в града се включиха много доброволци

Приключи ежегодната благотворителната Коледна кампания на БМЧК „Деца помагат на деца”, в която ученици от сливенските училища подготвиха „кутии на приятелството” за свои връстници в неравностойно положение, съобщиха от червенокръстката организация в Сливен.

Съпричастност към идеята под формата на коледни подаръци изразиха сливенски училища. Подготвени бяха 713 подаръка на деца от детски социални заведения в Сливен и областта. В своята коледна инициатива БМЧК – Сливен не подмина и децата, пострадали при катастрофи, като подпомогна четири от малките жертви на пътни инциденти.

Коледни червенокръстки подаръци получиха и трите дечица, издирвани цяло денонощие в местност Карандила и настанени в последствие в хирургично отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” за възстановяване.

БМЧК – Сливен раздаде 250 хранителни пакета на ученици-сираци, полусираци и такива в неравностойно социално положение от всички училища в Сливен, като една значима част пакетите беше заслуга на дарител, пожелал анонимност за благородния си жест. Коледно тържество бе организирано и за непридружените непълнолетни, търсещи закрила от Регистрационно -приемателния център в село Баня.