Пет деца на загинали полицаи от Сливен получиха подаръци

Коледна кампания на МВР за подпомагане на децата на служители, загинали или пострадали при изпълнение на служебния си дълг

За единадесета поредна година Министерството на вътрешните работи организира Коледна кампания за подпомагане на децата на служители, загинали или пострадали при изпълнение на служебния си дълг.

Пет деца от Сливен получиха днес за Коледа ваучери на обща стойност 550 лева, както и сумата от 250 лева, съобщиха от ОД МВР Сливен. Заместник директорът на ОДМВР-Сливен Иван Русев поздрави децата и раздаде коледните подаръци. Всяко дете получава по 250 лева от средствата, набрани в рамките на Националната благотворителна кампания и ваучери за пазаруване във всички магазини от две вериги с техника на стойност 400лв. и 150лв. в хранителна верига магазини. От изпълнителния директор и главен редактор на в. „Стандарт” Славка Бозукова всяко дете получава книгата „100 причини да се гордеем, че сме Българи”. На 15 декември, на коледно тържество в Академията на МВР, при старта на кампанията тази година, г-жа Бозукова е споделила, че децата ги очаква още една изненада. Догодина те ще могат да посетят музея „Лувър” в Париж, точно когато в него ще бъдат изложени части от експозицията „Чудесата на България”.
Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на всички мобилни оператори или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по транзитна банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.