Солени глоби ще отнесат строителите на площад „Тройката”

Четири страници забележки по изпълнението са изготвили в общината

Строителите, които ремонтираха централния площад на Бургас може да отнесат солени глоби. Грандиозният ремонт не се получи така, както бе замислен. Освен това изпълнението на реконструкцията създаде и купища нови проблеми не само на общината, но и на всички бургазлии.
Последният инфраструктурен проект, който трябваше да разкраси града и да създаде удобства за пешеходците, рискува да се се окаже грандиозен провал.
Кметът на Бургас Димитър николов не крие гнева и разочарованието си. Възложителят в лицето на общината е крайно недоволен от крайния резултат. Дефектите и недомислиците на площада се виждат дори и с просто око. Общинските експерти са изписали цели четири страници със забележки по цялостното изпълнение. Строителите отнесоха и гнева на кмета Димитър Николов.
Най-големият гаф на новия площад е фонтана, който се разлива по чисто новите плочки. В топлите дни от това произтича шармантно наводнение, тъй като водите се разливат наоколо, а в студеното време става още по-страшно. Тогава водата замръзва и площада буквално се превръща в ледена пързалка.
„Ще ги накарам да пренареждат част от плочките на фонтана. Пръска вода настрани, ще плащат големи глоби, ще работят, докато ни хареса”, закани се кмета Николов. Той имал забележки и към подземната улица, която в момента се строи.