Министър Вучков: Ранените полицаи са в относително стабилно състояние


Ранените в катастрофата гранични полицаи са в относително стабилно състояние и опасност за живота им няма, заяви пред журналисти в Бургас вътрешният министър Веселин Вучков. Той пристигна в болницата заедно с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, за да види как са ранените полицаи. Единият от ранените гранични полицаи е приет за операция, съобщи министър Веселин Вучков.
Министърът и главният секретар успяха да свидят само петимата, тъй като единият в момента е в операция. От лечебното заведение отново потвърдиха, че няма опасност за живота на полицаите.
„Те са мъжки момчета и сравнително бързо ще преодолеят този шок. Областната дирекция на МВР-Бургас е направила много добра организация. Колеги са дарили кръв за служителя, който в момента е в операция. Разговаряхме с някои от служителите, които са били преки свидетели на инцидента. Те са стабилизирани, няма опасност за живота им”, каза вътрешният министър Вучков.
Въпреки нараняванията си пострадалите полицаи са направили всичко възможно, за да спасят колегата си, който управлявал превозното средство, но не са успели. Загиналият е бил затиснат в товарния автомобил. Водата в дерето, в което е паднал камионът, е покрила кабината до половина. Полицаят е загинал на място.
Като голяма трагедия, определи случилото се вътрешният министър. Той уточни, че близките на загиналия при катастрофата са информирани преди да бъдат направени официалните изявления.
Тялото на загиналия полицай все още е затиснато под обърнатия камион. Продължават опитите превозното средство да бъде извадено от дерето. Причините за инцидента все още не са изяснени.