Гръцките власти заловиха 8 българи за кражба на коли

Бандата е отмъкнала най-малко 37 коли и камиони за един милион евро

Осем българи и трима гърци на възраст от 32 до 60 г. са арестувани за кражба на коли в Гърция. Други трима българи се издирват по обвинение в съучастие с престъпната организация. За “мозък” на бандата е обявен 32-годишен българин, срещу когото има висящи присъди за по няколко месеца затвор за кражби. За друг 48-годишен нашенец е установено, че има висящи присъди от 27 г. за трафик на нелегални имигранти.

Бандата действала от май 2013 г., като за този период са откраднати най-малко 37 коли и камиони за един милион евро от Северна Гърция, както и големи количества гориво, инструменти и материали. Престъпниците действали през нощта. Прекарвали откраднатите коли под прикритие, информира „24 часа“.

По този начин са отмъкнати девет товарни автомобила от района на Серес, седем от Халкидики, пет до Кавала, Кукуш и Пела и три от Иматия и Солун.

При обиска в домовете на задържаните са конфискувани ключове,инструменти, акумулатори за превозните средства, аудиоуредби, както и ловна пушка, пистолет със заглушител и 15 патрона, бутилка кислород, 8 коли, 7 от които с български регистрационни номера, контейнер с дизел и малки количества наркотици.