В Тайван объркаха избягал хипопотам с динозавър

Животното скочило от камиона, с който го превозвали и си счупило крак

Хипопотам, изплашил се по време на транспортирането му с камион в Тайван, скочил от превозното средство и си счупил крак. Това довело до объркване сред местното население, а в полицията получили съобщение за динозавър на свобода. Телевизионни кадри показват огромното животно да лежи на пътя, а от очите му текат бели ”сълзи”, след като скочило през прозорец на камиона и паднало върху паркиран автомобил, след което се търколило на пътя, информира Агенция „Фокус“. 

Шумът от случилото се стреснал хората на около. Ежедневникът United Daily News цитира жена, която излязла от къщата си като чула шума и помислила, че вижда динозавър да лежи на пътя. 

Шофьорът на камиона съобщава, че видял хипопотама „да излита” от превозното средство. 

Раненото животно лежало на пътя няколко часа, преди да бъде натоварено в контейнер и върнато във ферма в град Тайчун. То било известна атракция във фермата и дори преди години участвало в популярен телевизионен сериал. 

Властите заплашват собственика на животното с глоба от 2400 долара (75 000 тайвандски долара) за нарушаване законите за защита на животните.