По празниците - две обърнати коли и отново нарязани гуми, извършителят е заловен

В Чирпан блъснаха 18-годишно момче, шофьорът се укрива

Отново сигнал за нарязани гуми на автомобили в Стара Загора.

На втория ден на Коледа са се оплакали 30-годишен софиянец и 56-годишна старозагорка, че са открили колите си със срязани гуми, съобщават от полицията. В резултат на проведените оперативни мероприятия полицейските органи от Второ РУП – Стара Загора установяват извършителя. Това е 52-годишен старозагорец. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.
В Чирпан на 27 декември е блъснато 18-годишно момче, то се е движило по ул. "Антон Иванов", когато поради несъобразена с пътните условия скорост, водач на "Фолксваген голф" го блъска. Установено е, че шофьорът е 31-годишен чирпанлия, но към момента същият се укрива. От удара пешеходецът получава контузна рана на десен крак, прегледан и освободен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
Два амтомобила са претърпели пътни инциденти по празниците, като са се преобърнали при движение с несъобразена скорост. Шофьорите им са с леки наранявания.
На 25 декември около 13:05 ч по пътя от с. Старозагорски минерални бани за Стара Загора се е движил лек автомобил “БМВ”, управляван от 25-годишен мъж от Стара Загора. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка) след ляв завой водачът губи контрол над управлението на колата, излиза извън пътя и се преобръща по таван. В резултат на инцидента получава фрактура на ключицата на дясната ръка и комоцио. Настанен за лечение, без опасност за живота. Поради състоянието си водачът не е тестван за употребата на алкохол.
На 27 декември около 22:58 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал за горящ автомобил, извън пътното платно, до разклона за Стара Загора. Изпратеният на място екип установява, че става дума за л.а. “Фолксваген Пасат” с неустановен към момента водач, който е напуснал местопроизшествието. Поради движение с несъобразна с пътните условия и релеф скорост шофьорът на колата е изгубил контрол над управлението, излязъл е извън пътното платно, вдясно по посока на движението си и се е преобърнал по таван. В резултат на птп-то “Фолксваген-а” се е самозапалил и изгорял напълно. По случая е образувано досъдебно производство.