Чистят от снега и вътрешнокварталните улици в София

Спирките и подлезите са почистени, заяви столичният кмет

Продължава снегопочистването в някои райони на столицата, градският транспорт в момента се движи нормално навсякъде и закъснения има само в два района. Това коментира пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова преди днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет, предаде Дарик.

По думите на Фандъкова през целия ден снегопочистването ще продължи - вече е и в някои по-малки улици, където не се движи градски транспорт.
До края на деня съм възложила да се влезе и във вътрешнокварталните улици, каза Фандъкова. Тя отбеляза, че се очакват ниски температури, заледявания, но навсякъде, където е възможно и няма спрели автомобили, ще се работи днес и утре.

Спирките и подлезите са почистени сутринта. По това време вече трябва да се почистват и тротоарите в София. Кметът апелира фирмите и гражданите да почистват пред офисите и домовете си. По думите й Столичният инспекторат има за задача да проверява и ако някой не е свършил работата си, да санкционира, защото това създава неудобство на придвижващите се пешеходци.

В началото на заседанието на СОС беше връчен почетен знак на Столична община - значка на пенсионера Антон Андонов- за активната му гражданска позиция и работа в район „Младост“.