Студът настъпва към Стара Загора

На Нова година замръзва с температури между минус 15° и - минус 5°

Днес облачността ще е значителна с повече разкъсвания над северозападните райони. Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната. Студено време с максимални температури между минус 2° и минус 7°. 
В последния ден от годината над стараната ще преобладава облачно време и на много места в Южна България ще превалява слаб сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен вятър от север-североизток. Ще е студено, с минимални температури между минус 15° и минус 10°, максимални – между минус 10° - минус 5°. На 1-и януари преди обяд все още на отделни места в Югоизточна България ще прехвърча сняг. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до незначителна. Ще се задържи мразовито. В петък вятърът ще се ориентира от запад и дневните температури слабо ще се повишат. Облачността ще е променлива, често значителна, без валежи.

Метеорологичната обстановка в Северозападна България е изключително тежка, съобщават от пресцентъра на АПИ. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч има много силен, ураганен вятър, който причинява големи снегонавявания и силно ограничава видимостта на пътя. Шофьорите да не предприемат пътуване в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч до нормализиране на метеорологичната обстановка.