Полицейско куче се пенсионира след участие в 400 ареста

Само наркотиците, надушени от Алфи, се изчисляват на 8 милиона лири

Алфи - едно от топ полицейските кучета на Великобритания, се пенсионира, след като за осем години служба надуши наркотици, оръжия и пари на стойност над 11 милиона лири, пише в. "Дейли експрес".

Косматият служител от породата "спрингер шпаньол" се присъединява към полицията на Стафордшир през 2006 г. Алфи е дарен на службата, след като стопаните му установяват, че питомецът им хиперактивно маха с опашка. За осем години работа съвместно с дресьорката си Джули Харгрийвс шпаньолът е помогнал за над 400 ареста. Само наркотиците, надушени от Алфи, се изчисляват на 8 милиона лири.

"Той е най-доброто куче, с което съм имала възможността да работя, и беше отличен служител на полицията. Постоянно надминаваше очакванията ми. Неизброимо много пъти Алфи е помагал да откриваме неща, които сме търсили отчаяно, за да подсигурим обществената безопасност", споделя 45-годишната Джули Харгрийвс. След осем години отлична служба 9-годишния Алфи ще се радва на спокойни старини благодарение на програмата на Стафордширската полиция за пенсионирани кучета.