Адвокатката на Филип Златанов: Убиха баща ми заради случая с тефтерчето

Бащата на адвокатката на Филип Златанов – Ирен Савова, загива при нелеп пътен инцидент

Мъжът е ударен от неизвестен до момента шофьор, докато карал колело в Ихтиман. От този момент Савова започва да подозира, че това не е случаен инцидент. И от тогава се движи с охрана. Това сподели Ирен Савова пред Нова телевизия.

„Същия ден, когато се случи инцидента с баща ми, получих странни телефонни обаждания. Случи се рано сутринта. Секретарката ми каза, че ме търси зам.-началникът на РПУ-Божурище. Разговарях с господина по телефона, той се държеше много фамилиарно и ме покани аз да бъда адвокат на един от задържаните там. Молбата била от самото посолство на Словакия. Настоятелност, която ми се стори малко странна. Уговорихме се да се чуем в по-късен час – за да се намери преводач, защото ставаше дума за чужд гражданин. И след като разбра, че не мога да отида веднага, започнаха да ми предлагат всякакви варианти, за да бъда аз лично на мястото в Божурище“.

Уговорката станала за 17 ч. същия ден. „В момента, в който извършихме проверка по случая, се оказа, че няма такъв служител в РПУ-Божурище. Това ни притесни и наведе на някакви съмнения. Опитах се да се свържа с мобилния телефон, откъдето бяха обажданията, но с този телефон нямаше връзка. В 17 ч., когато беше уговорката, също не се обади никой. В 18,30 ч. ми се обадиха, че е станал инцидент с баща ми и че е зверски прегазен на околовръстното шосе в Ихтиман. Тръгнах веднага. Но много ме заболя, че два часа и половина чакахме следствен екип. Пътят не беше отцепен. Само две коли бяха заградили мястото, където беше станал инцидентът. Звъняхме многократно на 112, но нищо не беше извършено. Имаше едно веществено доказателство, което не беше иззето по съответния ред. До баща ми имаше стъкло от фар на автомобил, което не бе иззето. Това говори или за слаб професионализъм или за умишлено укриване на доказателства“, заяви адвокат Савова.

Тя бе категорична, че жалбите й до прокуратурата, до полицията и съдебното производство нямат развитие. „Нищо не е проверено. Дори телефонът, от който ми звъняха. Възможно е това да няма връзка с факта, че съм адвокат на Филип Златанов, но може и да има“, коментира Савова.

Тя сподели, че има много въпросителни около прословутото тефтерче на клиента й. „Надявам се, че ще направят всичко възможно да дадат отговори на много от въпросите, свързани с досъдебното производство. Тези, които искат да правят реформите, трябва да са компетентни и познаваше законите“, заяви Ирен Савова.