Шестима младежи започват работа в община Димитровград

Наемането им става в изпълнение на програмата „Старт на кариерата”

Трудовите договори на шест младежи с висше образование, но без професионален опит, връчи днес кметът на общината Иво Димов. В администрацията на Община Димитровград те започват работа от вчера, 5 януари, съобщават от общината.
Младежите ще бъдат разпределени в няколко дирекции - "Правно-нормативно и административно обслужване", "Административни дейности", "Финансово-счетоводни дейности" и "Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка".
Програмата дава възможност на висшисти до 29-годишна възраст да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. По Програмата им се осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лева, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.
Общо 8 бяха одобрените работни места по Програма „Старт на кариерата”, Процедура 2014 г., за Община Димитровград. За 2 от местата не се явиха кандидати.