В Ботев търсят още средства, за да изкарат сезона до края

Футболистите ще бъдат зарадвани със заплати за старта на подготовката

Футболистите на „Ботев" (Пд) ще започнат подготовка с приповдигнато настроение. Възпитаниците на треньора Петър Пенчев ще бъдат зарадвани с месечните им заплати, съобщава "7 дни спорт".

В пловдивския клуб падежът за превеждане на възнаграждения по дебитните карти на играчите е всяко 10-о число на месеца. Досега на Коматево не са имали проблеми в това отношение.

По информация на вестника и за предстоящото разплащане с отбора нещата ще са наред и Канарчетата ще си приберат заплатите по график.

„Жълто-черните" ще проведат първата си тренировка за новата 2015 г. на 12 януари, понеделник, когато парите им ще бъдат преведени по техните сметки. Не е тайна, че в „Ботев" (Пд) вече не цари добре познатият финансов рай.

Средствата в клуба в момента са кът. Самият президент на клуба Иван Джиджев наскоро обяви, че се надява да няма финансови сътресения и Канарчетата да изкарат спокойно до юни.

Индикациите от Коматево са, че се прави всичко възможно да бъдат осигурени допълнителни средства, защото без допълнителна финансова инжекция „жълто-черните" трудно ще изкарат сезона. Вече се работи усилено в насока намиране на свежи пари по няколко направления, откъдето са очаквани постъпления.