Освободен е директорът на РИОСВ в Русе

Това е второто уволнение на Дауд Ибрям като директор на Екоинспекцията в Русе

Директорът на Регионалната екоинспекция в Русе Дауд Ибрям е бил отстранен от длъжност със заповед на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, научи "Хоризонт". Заповедта на министър Василева за освобождаването на Ибрям е издадена в петък.

Това е второто уволнение на Дауд Ибрям като директор на Екоинспекцията в Русе. Той оглавяваше екипа първо от 2006-та до 2009-та година, след което бе уволнен и отново назначен през август 2013-та година. Ето какво каза той, след като бе потърсен за коментар по отстраняването му.
За мен решението за освобождаване беше изненадващо, обаче преценката е на органа по назначаванео ми. Щом решението е такова аз го приемам. Повече подробности за тези неща ще дам в понеделник.
Това, с което ще се запомни неговото управление, е безкомпромисното му отношение към един от най-големите замърсители на въздуха в региона - френски производител на авточасти. Съдът потвърди наложените санкции на фирмата и отхвърли жалбите на ръководството й срещу екоинспекцията в Русе.