Наркоман си преряза гърлото с парче огледало

23-годишен наркоман се самоуби, прерязвайки си гърлото с парче от огледало

Асен Милков сложил край на живота си, защото близките му искали да го вкарат в клиника за лечение. Младежът е родом от Шумен. От години обаче имал проблеми с дрогата, които в последните месеци се влошили много, пише "Телеграф".
Затова майка му събрала пари за лечение в София и в петък двамата пристигнали в столицата. Отседнали при сестрата на Асен – Росица, която учела магистратура и била на квартира.
Към 20 часа в петък цялото семейство седнало на вечеря заедно. След това погледали телевизия, а към 22 часа Роси и майка й отишли за малко до спалнята. Щом останал сам, Асен внезапно изпаднал в истерия и започнал да крещи, че иска да се самоубие.
Сестра му се втурнала при него и го намерила да прави опити да се удуши с ризата си. Секунди по-късно счупил с юмрук голямо огледало наблизо, грабнал парче и с него прерязал гърлото си.
23-годишният младеж се свлякъл пред очите на близките си, давейки се в собствената си кръв. „Умира, брат ми умира”, крещяла Роси. Съседите чули виковете и започнали да й помагат. Заварили комшийката си да натиска раната на шията на брат си, ридаейки, докато майката се опитвала да се обади на спешния телефон.
„Докато дойдат лекарите, момчето си отиде. Сигурно за 5-6 минути издаваше някакви звуци, а след това спря”, спомня си съседка, която се притекла на помощ.
Семейството вече е прибрало трупа от моргата, а погребението ще е в Шумен.