Започва делото за отвличането на близка на Наско Райфъла

Следобяд в 14 часа в 10 зала на съда

В Окръжният съд в Пловдив днес следобед в 14 часа започва делото за планирано отвличане на сътрудничка на пловдивския бизнесмен и един от учредителите на партия „България без цензура” в Пловдив Атанас Червенков - Райфъла.

Процесът, по който обвиняеми са Живко Гайдаров и Ангел Малинин, започна на 5 ноември миналата година. Тогава делото беше отложено, тъй като потърпевшата Павлина Харланова не се яви в залата. Адвокатът й Йосиф Бакърджиев поясни, че тя е получила фобийно тревожно разстройство, а състоянието й бе доказано с болничен лист.

За опита за отвличане на жената обвиняемите могат да получат от 1 до 6 години затвор. Срещу Гайдаров и Малинин са повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 от НК за това, че са планирали отвличане с користна цел - получаване на облага в размер на 250 000 лева и 250 000 евро.

В периода от края на декември 2013 г. до 21 януари 2014 г. във Варна и в Пловдив двамата набелязали жертвата, проучили навиците й и местоживеенето й и намерили съучастници - Ангел М. и Васил А. Освен това осигурили примки, електрошок и 3 маски за лице. Откраднали регистрационни табели на два автомобила и гориво от бензиностанция.