Ще дебатират как младежите и чужденците виждат Стара Загора

Животът

12-01-2015, 13:49

Снимка:

Facebook, Различният поглед

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Различният поглед" става на 6!

"Различният поглед" отново събира изкуства и творци в Стара Загора

Проектът "Българска мрежа за граждански диалог" е на сдружение "Различният поглед"

Форматът ще бъде отворена дискусия, насочена към младежката аудитория в град Стара Загора. За участие са поканени представители на местни и национални неправителствени организации, представители на Община Стара Загора, преподаватели в гимназиален курс и Тракийски университет, ученици и студенти, млади чужденци, живеещи и работещи в град Стара Загора, както и всички граждани, имащи интерес.
Темите на дебата са две. Първият е "Младите и Стара Загора" - какво виждаме, какво виждат? Ще бъдат представени активни младежки организации и техните дейности в града, доколко те отговарят на търсенията на младежите, идеите им за развитие на градската среда и на младежката активност.
Втората тема е "Стара Загора и чужденците" - какво виждаме, какво виждат? По време на нея ще бъдат представени хора от други държави, които живеят и работят в Стара Загора, както и мнението им относно развитието и облика на града, относно обществените нагласи и нужди;
Дебатите ще се проведат в Регионална библиотека "Захарий Княжески".
Това е проект на "Център за култура и дебат - Червената къща", финансиран по Програмата за финансиране на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, в който си партнират 6 организации от различни български градове.