Пътят до Слънчев бряг е тема в парламента

Туризъм

13-01-2015, 14:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 2 млн. туристи са посетили Слънчев бряг през изминалия сезон

Този въпрос основен към нашите депутати

Темата с недовършения път Бургас - Слънчев бряг и отделението по пластика и изгаряния са сред най-обсъжданите оп време на срещите на депутата от ГЕРБ - Димитър Бойчев в Несебър. 

„Една от най-сериозно дискутираните теми с жителите на Несебър бе тази за разкриването на отделение „Пластика и изгаряния” към МБАЛ-Бургас, кауза, която защитавахме през миналия мандат на управление и като народни представители в 42-ото НС отправихме множество питания към тогавашния здравен министър. Категорична е нуждата от такова отделение, знаете, че хора в изключително тежко състояние, в най-критичните за живота им моменти, трябва да извозвани до болници в други населени места. Община Бургас също работи усилено за осъществяване на проекта“, сподели Бойчев.

Бургаският депутат коментира с местните хора нуждата от спешно доизграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. „Внесъл съм парламентарно питане по този повод, водят се и разговори с финансовия министър и този на регионалното развитие. Истината е, че през управлението на кабинета „Орешарски” този проект бе замразен. Като член на Комисията по икономика и туризъм голяма част от въпросите, които ми поставиха гражданите, бяха от сферата на туризма. Развитието на бранша винаги е било сред приоритетите ни на работа, а създаденото Министерство на туризма ще допринесе да бъдат разрешени проблеми, отлагани с години“, категоричен бе бургаският депутат.