С евро пари Бургас ще осигурява надземни и подземни паркинги

Парите

14-01-2015, 10:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината търси 86 души персонал за къщичките от семеен тип

Зам.-кметът по финанси: Това ще реши проблемите с липсана паркоместа

"Бургас е град, който много бързо расте и се развива и необходимостта от осигуряване на нови паркоместа расте пропорционално. Това налага да търсим нови и функционални решения като надземни и подземни паркинги".

Това заяви зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев по време на представянето на бюджет 2015 пред жителите на ЦАУ "Зора".
Най-вероятно за изграждането им ще се търси европейско финансиране по ОП "Региони в растеж".
Зам. - кметът уточни,че общинската администрация прилага различни мерки са справяне с проблема с паркирането."Очакваме облекчение с реализирането на проекта за Интегриран градски транспорт, изграждането на велоалеи, синя зона, промяна на транспортната схема", разясни Стойчев.
Предвидено е допълнителни паркоместа да се изградят по ул. "24-пехотен Черноморски полк", ул. "Вардар" и ул. "Шар Планина" и др.
Зам.-кметът подчерта, че сред приоритетите на общината е и благоустрояването на кварталите и центъра и изграждане на нови зелени площи и кътове за отдих.
Новата Флора и проектът за реконструкция на старата част на Приморски парк бяха представени подробно по време на общественото обсъждане в ЦАУ "Зора".