Каракачанов: Усилията за справянето с демографския проблем ще бъде важен акцент от работата ни

Патриотичният фронт настоява за доизграждане на преградните съоръжения на границата

Усилията за справянето с демографския проблем ще бъде важен акцент от работата ни в Народното събрание. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на Bulgariautre. Каракачанов уточни, че по раждаемост сме на 220-о място от 240 страни.

Патриотичният фронт настоява за доизграждане на преградните съоръжения на границата. „Смятаме за нелепи спорове между институциите кой следва да охранява границата. Правителството трябва да приеме и национална програма за противодействие на битовата престъпност. Ще предложим решение за проблемите с дългогодишния рекет на чужди вериги над малките и средните производители. Ще предложим промени в Закона за защита на конкуренцията и Закона за енергетиката”, заяви Красимир Каракачанов.

„По време на тройната коалиция беше обявено десетилетие на ромското включване. То свършва тази година. Интегрираха ли се циганите в българското общество? Някои от проблемите, свързани с тази общност, решени ли са? ДПС много добре ги интегрира и включи в схемите за купуване на гласуване и нищо повече”, подчерта той.

Председателят на ДПС Лютви Местан му репликира с думите: „Политическата тежест, авторитет и място в политическото пространство на една партия се определя от волята на избирателите. За разлика от Каракачанов, никой от тази ПГ не прескача от ОДС към Ковачки, сега при Симеонов, за да се вреди и намери място в едно или друго издание на Народното събрание”.

„Всеки един член от ПГ на ДПС е тук по силата на половин милион избиратели с безпрецедентен ръст на една партия от близо 25 %. Дължите отговор на българското общество в контекста на събитията в Париж – ще крачите ли в едно с заместника си на Луков марш и тази година в центъра на София”, попита Местан.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов му отвърна, че те никога не са крачили на никакви маршове. „Крачили сме само на български маршове в интерес на българските национални интереси. Четете книги, ограмотете се”, посъветва Каракачанов.