Три катастрофи в региона за последното денонощие

Пострадали са 7-годишно дете, 68-годишна пешеходка и 29-годишен шофьор в нетрезво състояние

Момиченце на 7 години е в старозагорската болница след като майка му се е блъснала едно след друго в два автомобила. Детето е с фрактура на носа, без опасност за живота. Инцидентът е станал на 1 километър от с. Пчелиново в посока севе, където 39-годишната водачка е шофирала, но не се е съобразила с пътните условия и е изгубила контрол над управлението на колата. В резултат жената навлиза в лентата за насрещно движение и удря движещия се там т.а. „Мерцедес 1218 Л” , управляван от 34-годишен мъж от Ямбол. След удара БМВ-то й се връща в лентата си и удря още един автомобил - „Тойота Рав 4”, управляван от 64-годишен мъж от Добрич. Пробите за употребата на алкохол и на тримата водачи, участници в птп-то са отрицателни.
В село Ръжена пък от колесен трактор с прикачени две ремаркета, управляван от 39-годишен мъж от същото село, при движение по улицата, се откача едното ремарке, качва се на тротояра и блъска 68-годишна пешеходка от селото. В резултат на удара жената е получила фрактура на лява раменна става, фрактура на десен глезен и счупено ребро. Пострадалата е настанена за лечение, без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водача на трактора е отрицателна.
По пътя от гр. Шипка за Казанлък се е движил л.а. „Опел Корса”, управляван от С.К. на 29-годишни от с. Хаджидимитрово. По време на движението си, на около 0, 5 км северно от ресторант „Крънско ханче”, поради движение с несъобразена скорост, на десен завой, водачът губи контрол над автомобила, излиза вляво по посоката си на движение, навлиза в гр. Крън и блъска паркирания на ул. „Градинарска” л.а. „Нисан Алмера”. С.К. е тестван а дрегер, който е отчел 1,22 промила. При удара е получил охлузни рани.Прегледан и освободен, без опасност за живота. Други пострадали няма.