Теодосий Теодосиев с поздравителен адрес от Община Казанлък

Заралии

14-01-2015, 14:55

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Теодосий Теодосиев е "Мъж на годината 2014"

Поводът е призът "Мъж на годината"

Заместник-кметът на Община Казанлък Петър Косев поднесе поздравителен адрес от името на кмета Галина Стоянова на преподавателя по физика в Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ Теодосий Теодосиев по повод избирането му за „Мъж на годината“ в една от ежегодните класации на Дарик радио, съобщиха от Община Казанлък. Церемонията, на която Теодосиев ще получи символа на „Мъж на годината“ – меч, ще се състои на 17 февруари.

Теодосиев заяви, че е получавал много награди, свързани предимно с физиката през годината и те се дължат и на неговите ученици. За него и това признание – „Мъж на годината“ е свързано с физиката и с неговите ученици. Символа на тази номинация (меч) Теодосиев ще остави в лабораторията по физика, където „все ще се намери някакво приложение за него“.

Теодосиев сподели, че не е изненадан от това, че е начело на класацията, но в никакъв случай не подценява и останалите двама, които са след него в тази класация и ги счита за достойни за „меча“. Теодосиев каза още, че голяма роля в неговия живот за възпитанието и формирането му като личност имат неговите родители и учители: „Това са все велики неща“, подчерта той.