Полиция и частни гардове влизат в Дунавския парк на Силистра

Ще го пазят от крадци

Полицейски патрули и служители на частните охранителни фирми ще следят за крадци и вандали в Дунавския парк на Силистра. Това стана ясно след среща преди време на кмета д-р Юлиян Найденов с ръководството на ОД на МВР в дунавския град. Част от патрулите ще бъдат пренасочвани към парка в часовите зони, за които се знае, че са предпочитани от крадците.
Срещата на общинското ръководство с ръководството на полицията в Силистра и охранителните фирми бе заради установените нарушения на обществения ред – повредени съоръжения в Дунавския парк и кражби на монтирани детайли от там. Припомняме, че първоначално от общината алармираха за липсата на над 50 поливни дюзи, част от модерна напоителна система. След това от дунавското кметство сигнализираха за унищожени нови покрития, а по-късно и за счупени огради на детски площадки. По първоначални изчисления щетите вече надхвърлят 1200 лева.
По проекта „Зелена и достъпна градска среда”, по който тече голямата реконструкция в парка, бяха монтирани видеокамери и създаден център за наблюдение. Полицията ще получи достъп до системата и ще получава бърза и оперативна информация за състоянието на обектите в Дунавския парк, съобщиха от пресцентъра на ведомството.